10 dagen overleven in de Spaanse Pyreneeën

Kerkdriel - 26 augustus 2011 - Onder leiding van Prof. dr. Leo Pruimboom ging Willeke van den Oord, orthomoleculair therapeut volgens de Psycho-Neuro-Immunologie, samen met 8 andere vrijwilligers 10 dagen geïsoleerd en zelfvoorzienend leven in de Spaanse Pyreneeën. Met dit wetenschappelijk onderzoek willen zij laten zien dat dit leven vele ziektes zal helpen reguleren, dan wel genezen.

Van 13 augustus tot en met 22 augustus verbleef orthomoleculair therapeut Van den Oord samen met de andere vrijwilligers in het gebied Salas de Palars waar zij op zekere afstand bleven van alle gemakken van het moderne leven. Met verschillende ziekten en fysieke omstandigheden zoals chronische vermoeidheid en prediabetes, overleefde de groep door nuchter te bewegen in hete temperaturen, voedsel te verzamelen en vaardigheden uit te voeren zoals bomen zagen en een waterput repareren. Het eerste deel van de dag hebben ze vooral veel bewogen in de warme zon zodat het lichaam werd gedwongen om spiermassa op te bouwen uit vet en om een goede lichaamstemperatuur te behouden. Na het bewegen werd er gegeten. Een maaltijd bestond veelal uit zelfgeslachte wilde dieren zoals geit of lam, bladgroentes, wat fruit, knoflook, ui en eieren. Het hoofd koelen en in korte tijden veel bronwater drinken (bulk drinking) behoorde ook tot deze leefwijze. De meeste deelnemers ervoeren na een paar dagen enorme veranderingen in hun energie. Dit veroorzaakte dat zij bij het opstaan al drang hadden om te bewegen. Een deelnemer verloor zelfs compleet de drang om te roken. Vooraf aan deze tien dagen en nadien laten alle deelnemers diverse factoren meten, zoals het bloed, de darmen, lichaamstemperatuur en psychologisch welbevinden.

Prof. Dr. Pruimboom, expert in psycho-neuro-immunologie (PNI), verwacht dat leven in de natuur waarbij je jezelf moet voorzien van eten, drinken, lichaamstemperatuur behouden en immuunsysteem activeren aan de buitenkant van je lichaam, een groot aantal aandoeningen zoals overgewicht, prediabetes syndroom, chronische vermoeidheid, depressieve aandoeningen of andere gezondheidsklachten kan normaliseren. Met dit wetenschappelijk onderzoek willen zij het bewijs leveren dat wanneer individuen worden onderworpen aan het teruggaan naar de natuur voor tien dagen een verbetering bij een groot aantal ziekten in de daaropvolgende negen maanden mogelijk maakt.
 
De mens leeft tegenwoordig in een wereld die voor hun genen science fiction is. Motorvoertuigen, vliegtuigen, liften, koelkasten en afstandsbedieningen verminderen onze behoefte aan beweging. Verwarming en airconditioning voorkomen bewegen bij kou of hitte. Dit alles veroorzaakt dat ons immuunsysteem gedeeltelijk is uitgeschakeld, aangezien het nut hiervan praktisch verdwenen is. Dit gebrek aan gebruik van het immuunsysteem is de oorzaak van vele ziekten en ziekten die, volgens Pruimboom, kunnen worden verbeterd door simpelweg terug te keren naar een zelfvoorzienend en natuurlijk leven. Het aanbieden van een omgeving zoals (epigenetisch) bedoeld is voor onze genen, namelijk zelfredzaamheid, kan genereren dat een persoon veel beter bestand wordt tegen de verkeerde invloeden in onze huidige samenleving op metabolisch, neurologisch en immunologisch gebied.
 
Pruimboom, en zo ook orthomoleculair therapeut Van den Oord, zijn van mening dat de resultaten van dit project, dat de naam Study of the Origin heeft, tot een goedkoop en betaalbare behandeling voor veel mensen met chronische ziekten op Europees niveau leiden zal. Orthomoleculair therapeut Van den Oord van praktijk Opvitaal, heeft als deelneemster aan dit onderzoek zelf ervaren hoe snel het lichaam verbeteren zal. Klachten wat betreft energietekort, weinig uithoudingsvermogen, psoriasis, acne en sugar craving (drang om zoet te eten) kunnen al in een tijdsbestek van enkele dagen drastisch veranderen. Van den Oord heeft de kennis opgedaan betreffende de werkingsmechanismen die hieraan ten grondslag liggen en dat maakt dat zij een vergelijkbare behandelmethodiek toe kan passen vanuit haar praktijk Opvitaal te Kerkdriel.
 

Voor meer informatie:

Willeke van den Oord
Orthomoleculair therapeut
T: 0654322915